6. Min dag

Hmm..Känns ju inte kul att ta den här rubriken idag x] Har inte precis så mycket spännande att berätta.
Men men, lär inte hända nått imorn heller, så kan lika gärna ta det idag :P


Idag gick jag upp kl 9.00, packade ner alla böcker + datorn, åt lite frukost och begav mig sedan till bussen.
Jag hade räknat ut att säkraste sättet att hinna med bussen till universitetet, var att byta buss vid simhallen istället för att åka ända till stationen, så när jag skulle stämpla mitt sa jag att jag skulle till universitetet, så kan jag använda biljetten på nästa buss...MEN. Jag glömmer att ta biljetten! Jag bara stämplar och sätter mig. Blev lite irreterad på mig själv, för då skulle jag i slutändan betala mer än det kostar. MEN, igen :P när jag skulle gå på nästa buss , funkade inte...saken, så jag fick bara gå och sätta mig =] Tadaa :P slutet gott, allting gott!!

Finns inte så mycket att säga om resten av dagen...satt i skolan och pluggade till kl 4..skulle sitta till kl 7, men antingen så funkade inte mikron eller så stängs de av vid en viss tid...vet inte vilket! Kände att jag skulle dö utan mat så åkte hem tidigare..eller ah, sara hämtade mig. Förra gången gick jag..med TUNG väska och TUNG dator -_- NOT doing that again!!

Juste, två reklamtjejer delade ut redbull (TUR) höll på att somna!! Hade även glömt ett äpple i väskan från dagen innan. Så lite proviant hade jag. Lucky!

Hm..väl hemma åt jag...pluggade mer..tog lite pauser (A) kl 22 lämnade jag plugget för att se Easy A...
Diggade huvudrollen, hennes lärare och hennes pappa! Men annars, nej, ingen film för mig!!
Tycker inte om när de ska driva med allting! Speciellt vissa saker -_-

Yeeaaaa...(mitt namn på bilddagboken om någon undrar)...Nu sitter jag här..Händelserik dag va ;)


cml

(...det är en jojjo för er som undrar...typ...6 år sen, nästan)

So long!!

5. Vad är kärlek?

Vägen framför andra: Kärleken


Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.


Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.


Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå.


När jag var barn talade jag som ett barn, förstod som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.


Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.


1 Korinthierbrevet 13


The book of love


4. Det här åt jag idag

Nu kommer här ett MYCKET spännande inlägg ;) Jag ska ju delge vad jag ätit idag!! Något jag gissar att många är intresserade av att höra!

SÅ! Here we go!

Begav mig till skolan kl 9.20 och hann inte äta frukost hemma, så köpte ett äpple och en yoggi. Mycket gott äpple måste jag säga!

Varken Sara eller jag hade gjort mat att ta med så vi köpte en...macka, (kan vi kalla det) suupergod! kyckling och bacon i! Mums! (Dock kanske inte den bästa lunchen)

Väl hemma frossade vi lite godis vi just handlat (dumt gjort) men sen satte vi igång med middag; Korv och makaroner. Fräsigt va ;)

Vi har just sett en väldigt bra film; "living proof" och till den åt vi såklart lite gott ;) glass och godis....Ingen nyttig dag O_O

Sååå yea =] Thats it! Kanske blir kvällsmat..Åh juste :P Vi har ju bakat en banankaka också. Den kanske vi smakar ikväll =]


Moi is baking



Adios!

2. Min första kärlek

Jag och en av mina kompisar har disskuterat det här med att vara "kär" därför att vi tycker att det är lite svårt var gränsen går för att vara kär. Därför gjorde vi en lista på de olika stegen:

  • Gillar honom - som kompisar, men kan tänka sig mer
  • Intresserad av honom - man funderar mer på "mer"
  • Förtjust i honom - hehe jadu..man är väl småkär, men man klarar sig utan honom
  • Tycker om - hm..vill väl vara med honom mer och mer
  • Kär -  Kan inte tänka på annat än honom (jobbigaste stadiet)
  • Älskar - Ja, älskar helt enkelt :P Giftasredo!
  • Kärlek - Man bortser från alla brister. De betyder inget i jämförelse med vad man känner
Såja =] Jag har rört mig inom dessa ramar..5 gånger;


  1. Första gången i 3-6:an.  Fredrik hette han. Jag tyckte att jag var "kär" i honom, men vet inte om det gills när man var så liten x] Jag var väl förtjust i honom, kan man säga =P
  2. Andra gången var jag nog också bara förtjust x] Illa. Daniel hette han. Detta var i högstadiet.
  3. På gymnasiet Tyckte jag väldigt mycket om en kille vid namn Martin xP Sååå! Ett steg längre! ;) Fast inte uppe vid "kär" än -_-
  4. Sedan kom jag till "kär"...suck..
  5. Men så blev jag tillsammans med Samuel. Föll för honom på en gång!! --> kär på nytt.
För tillfället vet jag inte var jag står någonstans...

Moi and Samuel på balen i 3:an =)

1. Presentation

Då var det dags för att starta "30 dagar med bloggen"

Mitt namn är Hanna Sofia Nanny Rudberg, jag är född 91, vilket gör mig till en tjej på 19 år! Galet vad tiden går!! Är nog tänkt att jag ska börja känna mig vuxen snart...jadu, vi tar små steg i taget ;)

Det är ganska svårt att förklara hur jag är..jag är nämligen ganska konstig, med tanke på att min...personlighet är ganska... bred..kan man säga x] Många ser mig nog som den tysta blyga tjejen, medan andra ser mig som den spontana idérika tjejen, som är snäppet under galen...barnslig ibland? --> YES! Alvarlig så det skrämmer vissa? --> YES! Vem jag är får jag liksom förklara på nytt varje dag, om man ska luska ut hur jag är x]

Det smärtar att erkänna, men jag är lite av en datanörd!...okej, en del skulle nog vilja att jag stryker "lite" men nae =] Tycker om att sitta på facebook; chatta, skriva, kolla bilder...och ja..spela!! Jag är fast! MEN, jag kan försvara mig med att om det finns annat roligt att göra är jag snabb med att lämna datorn!

Förövrigt gillar jag att läsa =] Stor hobby!!! Ganska så uteslutande kärleksromaner..yea..Jag spelar piano, men nu på senare tid har jag hamnat med gitarren i famnen istället! Kul att pröva på nytt! Jag går i en kör vid namn Sound of joy =D  Ääälskar att sjunga!!! Jag kan ärligt säga att jag blir lycklig av att sjunga! Supran om någon undrade.

Lika mycket som jag kan vara en soffliggare med bok, gitarr eller dator i famn, älskar jag att vara ute lika mycket!! Kanske mer. <3 Skridskor <3 Brännboll <3 Grilla <3 Tälta <3 Bada <3 Badminton <3 Tennis <3 Leka med mina syskon <3 Fota <3 OSV.

Då kommer vi till min Familj =] Pappa: Kjell 54, Mamma: Karin 52, Storasyster: Sara 22, Storebror: Joel 21(snart), Lillebror: Josef 16 och Lillebror: Josua 14 =D Vi är en del!! Vilket jag har uppskattat väldigt mycket i min uppväxt. Alltid någon att vara med och lätt att hitta på saker man behöver vara flera till =] Nära i åldrarna också, stort plus!! Vi är en smått Disney-skadad familj som har väldigt roligt tillsammans =] Haha men viljestarka är vi också x] Kära nån! Så det är bara att vänta sig att det ryker ihop ibland =] Men i slutändan kan jag inte önska mig en bättre familj ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Hm..Geografi --> Jag är född i Uppsala men flyttade till Norrland; Mo, när jag fyllt 3 --> flyttade till Ava 1 år senare --> flyttade till Örsjö 8 år senare..som ligger i småland kanske jag borde förklara =] Bodde där i...6 år och bor nu i Växjö där jag studerar till Lärare =] Har alltså rört mig en del!!


Familjen =]



På tal om utbildningen; studerar som sagt till Lärare =] Väldigt oplanerat. Gick Hantverk - Mode & design nämligen x] ÄLSKADE det!! Men i slutet av 3:an bestämde jag mig för att söka till lärarutbildningen...Har gått en termin nu =]

Det får räcka för idag =] Nu har ni en liten bild av vem jag är x] Typ..

So long!

30 dagar med bloggen

Då var det dags =D Nästan! Tänkte som sagt låna en liten lista av en av mina små pärlor =]
--> 30-dagar-med-bloggen-listan =]
Jag är lite osäker på om jag ska visa den, så ni vet vad ni har att vänta, eller om varje dag ska komma som en överaskning....Hm...det får blir det andra =D

Dock tänkte jag inte skriva den första idag....kanske ikväll ^^ om jag inte kan hålla mig till imorn =]

Nu måste jag plugga...SUCK!! Skjutit på det för länge!! Har 7 stycken böcker att läsa -_- visserligen ska jag inte läsa hela böckerna, men det känns minsann som hela böcker! Språket tar död på mig, där de krånglar till de mest simpla fakta..Inte som att läsa romaner!!

Grillning med familjen



En bild tagen förra vintern då vi begav oss till klippan för att grilla =]
Hehe vi skulle ta en bild när jag blåser så snön flyger..men...ja x]

Adios!

Inledning!

Så här är det..jag gillar att skriva, därav är facebook en välbesökt sida för mig, där jag skriver om smått & gott!!
MEN! Jag har ju det lilla problemet att jag inte kan skriva kort..hehe har varit ett problem i skolan då de ber om ett visst antal sidor -_- Så iaf tänkte jag skriva av mig här =]  Vare sig någon läser denna blogg eller inte!

Jag har dagböcker som jag måste säga att jag varit väldigt aktiv och kreativ med!!
....för 2 år sen iaf -_- Den här bloggen får bli ersättningen!

Jag brukar dock inte veta vad jag ska skriva i mina bloggar...oja! Denna är inte den första!! Men då fick jag ett jättebra tips av min lilla pärla--> 30 dagar med bloggen-->Ett ämne per dag =]
Har ingen aning om vem som gjort listan, men jag tackar och bockar örmjukast!!

Min första egengjorda dagbok x] Can´t tell huh?! ;] Enjoy!!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0